Ga je dit jaar voor een paasontbijt, paasbrunch of een lekkere lentelunch? Wat je ook kiest, met deze goedkope én lekkere paasrecepten wordt het smullen. Zo vier je de paasdagen feestelijk, maar ook betaalbaar. Vrolijk Pasen!
5x recepten met ei
Een ei hoort erbij, zeker met Pasen! Maak in plaats van een gekookt of gebakken ei eens iets anders. Probeer bijvoorbeeld een eiwrap of maak zelf een frisse eiersalade.
En weet jij eigenlijk waar je eieren het beste kunt bewaren? En kun je een geverfd ei veilig eten? Bekijk onze (f)eitjes!
5x salade recepten
Een salade saai? Nee hoor! Je kunt allerlei ingrediënten gebruiken en combineren in een frisse salade, vol kleuren en smaken. Welke salade ga jij proberen met de paasdagen?
5x soeprecepten
Een kom soep doet het altijd goed! Heerlijk met een groentespiesje of volkoren soepstengel erbij. In plaats van hem warm te serveren kun je ook eens gaan voor een koude soep.
5x zoete recepten
En ook aan de liefhebbers van zoet is gedacht. Want wat zijn de paasdagen zonder zoetigheden?! Lekker bij het paasontbijt of de lentelunch, maar ook om van te smullen bij de koffie of thee na een fijne wandeling.
5x heerlijke drankjes
Bij het paasontbijt of de lentelunch mag een lekker drankje niet ontbreken! Probeer in plaats een warm kopje koffie of thee ook eens de ijskoude variant. En ook een glas of kan water maak je eenvoudig net wat specialer.
Restjes over van Pasen?
Na de paasdagen een halve komkommer, een paar oude boterhammen of gekookt ei over? Neem de restjes uit je koelkast, vriezer of voorraadkast als startpunt voor een nieuwe maaltijd. Met restjes groente, vis, rijst, pasta of aardappel maak je bijvoorbeeld makkelijk een heerlijke soep, omelet, roerbakgerecht of salade. Lekker en goedkoop! Lees onze tips voor restjes en kliekjes.
Veelgestelde vragen over eieren