Bereiding
- Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
-
Maak de prei en de bleekselderij schoon. Snijd de prei in smalle ringen en de bleekselderij in boogjes.
-
Fruit de prei en de bleekselderij in de helft van de olie zacht.
- Voeg kurkuma en komijn toe en bak dit zacht mee tot dit gaat geuren.
-
Voeg de doperwten toe en stoof ze 2 minuten mee. Laat de gronte afkoelen.
-
Was de ijsbergsla en snijd in smalle repen.
-
Was de radijs en snijd in vieren.
-
Maak een salade van ¾ van de ijsbergsla, de radijs en een dressing van azijn, de rest van de olie en peper.
-
Pel de eieren en hak ze in stukjes.
- Roer door de geroerbakken groente de yoghurt en stukjes ei.
-
Snijd de bollen open en beleg ze met de ijsbergsla. Schep de eiersalade erin. Serveer de ijsbergsalade erbij.
Ingrediënten over?
IJsbergsla:
Bewaar ijsbergsla maximaal 5 dagen in de koelkast. Wikkel de onderkant in een vochtige theedoek, dan blijven de bladeren lekker knapperig.
Gebruik ijsbergsla in deze lekkere bietjessalade met linzen.