Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
-
Was de rozijnen.
-
Snijd de filetlapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
-
Verwarm de olie in een wok of braadpan.
-
Bak de vleesreepjes al omscheppend enkele minuten.
-
Voeg de kool toe en roerbak de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
-
Voeg de champignons en rozijnen toe en roerbak het geheel verder gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Maak de kool op smaak met peper en strooi de kokos erover. Geef de aardappelpuree erbij.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Gebruik de rest in dit vergeten groentegerecht.