Materialen
Bakplaat, bakpapier, staafmixer
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Dep droog met een schone theedoek.
- Voeg naar smaak de olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, kaneel en peper toe.
-
Verdeel de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster 15 minuten. Schep een keer om en laat nog 5-10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
-
Maak de bloemkool schoon en snijd in stukjes.
-
Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen.
-
Verwarm de margarine in een pan en fruit de ui.
- Bak de bloemkool en de helft van de rozemarijn mee.
-
Voeg het water en het stuk bouillontablet toe en kook 20-25 minuten tot de bloemkool zacht is.
-
Laat de rozijnen wellen in water. Snijd de rest van rozemarijn klein en de olijven in dunne plakjes.
- Voeg de melk toe en warm op.
-
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
-
Serveer de soep met de kikkererwten, olijven, rozijnen en rozemarijn.
Variaties
Ook lekker om de kikkererwten in de airfryer te roosteren.
In plaats van halfvolle melk kun je ook een verrijkte ongezoete plantaardige zuivelalternatief gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kikkererwten:
Maak meteen een grotere portie en eet een handje tussendoor of gebruik als topping over een salade.
Gebruik de rest van de kikkererwten bij de koolraap met couscous.
Rozemarijn:
Wikkel restjes kruiden in velletjes nat keukenpapier en bewaar ze onderin de koelkast. Je kunt de takjes ook drogen. Dan heb je het hele jaar rozemarijn tot je beschikking. Gedroogde rozemarijn is lang houdbaar.
Je kunt de takjes ook gebruiken in deze vruchtenijsthee met frambozen en rozemarijn.