Materialen
Bakplaat, bakpapier, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Dep droog met een schone theedoek.
- Voeg de olie, wat paprikapoeder, knoflookpoeder, kaneel en peper toe.
-
Verdeel de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster 20-25 minuten tot ze knapperig zijn. Schep halverwege een keer om.
-
Maak de bloemkool schoon en snijd in stukjes.
- Pel de ui en snijd in dunne ringen.
- Was de rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes.
-
Verwarm de margarine en fruit de ui.
- Bak de bloemkool en de helft van de rozemarijn mee.
-
Voeg het water en het stukje bouillontablet toe en kook 20-25 minuten tot de bloemkool zacht is.
-
Laat de rozijnen wellen in water. Snijd de rest van rozemarijn klein en de olijven in dunne plakjes.
- Voeg de melk toe en warm op.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
-
Serveer de soep met de kikkererwten, olijven, rozijnen en rozemarijn.
Variaties
Ook lekker om de kikkererwten in de airfryer te roosteren.
In plaats van halfvolle melk kun je ook een verrijkte zuivelvervanger gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kikkererwten:
Maak meteen een grotere portie en eet een handje tussendoor, gebruik als topping over een salade of bij koolraap met couscous.
Rozemarijn:
Je kunt de takjes ook gebruiken in vruchtenijsthee met frambozen en rozemarijn.