Bereiding
- Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
-
Pel de uien en knoflook en snijd ze in snippers.
-
Verwarm de helft van de olie en fruit hierin de helft van de uien en knoflook. Bak de gemalen komijn en de massala mee tot het gaat geuren.
-
Was de madame Jeanette.
-
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
-
Doe de tomaten, de hele madame Jeanette, de blokjes aardappel en de bouillon bij de uien en laat dit 10 minuten stoven.
-
Maak de kousenband schoon en snijd in stukjes.
-
Bak de rest van de ui en de knoflook in de overige olie glazig. Voeg de kousenband toe met een scheutje water en kook de groente in 8-10 minuten gaar.
-
Pel de eieren en snijd ze doormidden. Warm de parten ei in de saus op.
-
Verwijder de madame Jeanette.
-
Verwarm per persoon een rotivel aan beide kanten 10 seconden in een droge pan. Vul met kousenband, aardappel en ei en serveer
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Samen met
Dit recept heeft een oké van Jennifer Jessica van ‘Surinaams koken met Jen’.
Jen maakte voor ons ook een aantal recepten, bekijk ze!
Cassave met gestoofde kip en kousenband
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
Saotosoep
Bietensalade
Nasi met boontjes en eierreepjes
Pindasoep met tom tom
Tonijnsalade
Bami met komkommer op zuur
Tropische amandelpannenkoeken