Bereiding
- Pel de sjalot en snijd klein.
- Maak de wortelen schoon en snijd in stukken.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Verwarm de olie en bak hierin de sjalot en gember zacht.
-
Voeg de wortel toe en bak even mee.
-
Voeg het water met stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Rooster de boterhammen.
- Was de courgette en snijd in plakken. Bak de courgette in de margarine lichtbruin.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers het sap uit.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Voeg het sap van de sinaasappel toe en breng opnieuw aan de kook.
-
Was de peterselie en snijd klein.
- Breng de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en peper. Voeg eventueel extra water toe als de soep de dik is.
- Garneer de soep met de peterselie.
-
Beleg
de helft van het brood met halvarine en kaas en de andere helft met de
courgette en rucola.
- Serveer de boterhammen bij de soep.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.