Bereiding
- Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken.
-
Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht.
-
Voeg 300 ml water toe en kook de paprika’s in 10 minuten gaar.
-
Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Maak de soep op smaak met peper.
-
Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum.
-
Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven en de basilicum.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de basilicum in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
De overige basilicum en olijven kunnen gebruikt worden om een auberginetapenade te maken, die heerlijk is op brood.