Materialen
Keukenmachine/staafmixer, quichevorm/ovenschaal (doorsnede 25 cm)
Bereiding
- Maal de havermout fijn tot meel.
- Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.
- Maal de kikkererwten, olijfolie, het havermeel en zout tot een glad deeg in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Vet de quichevorm in en verdeel daarin het deeg. Gebruik 2/3 voor de bodem en 1/3 voor de rand.
- Warm de oven voor op 200 °C graden.
- Bak de quichebodem 25 minuten in de oven.
- Was en schil de aardperen en snijd in stukjes.
- Pel de ui, was de prei en snijd in ringen.
- Was de oregano en snijd klein.
- Doe de aardperen, ui, de helft van de oregano en 1/4 van de prei in een schaal. Houd de rest van de prei apart.
- Klop de eieren los, voeg de yoghurt en geraspte kaas toe en breng op smaak met peper.
- Haal de quichebodem uit de oven. Verdeel de groentemix over de bodem en schenk daar het eimengsel over.
- Bak de quiche op 225 °C graden in 15-20 minuten gaar en lichtbruin.
- Was de appel en snijd in blokjes. Maak van de rest van de prei, de azijn en appel een salade.
- Serveer de salade naast de quiche. Garneer met de rest van de oregano.
Variaties
In plaats van prei kun je ook kiezen voor savooiekool of boerenkool. Deze groente kun je ook koken of aanbakken voordat je er een salade van maakt met appel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze 'Kies
Ik Gezond?'-app.
Ingrediënten over?
De quiche is ook (koud) lekker voor de lunch de volgende dag. Je kunt de quiche tot 2 dagen in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Warm het rustig in de oven op.