Bereiding
- Maak de rabarber en appel schoon en snijd in stukjes.
- Pel de ui en snijd klein.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, chilivlokken, gember en het mosterdzaad.
- Voeg de rabarber, appel, rozijnen en koek- en speculaaskruiden toe. Fruit kort mee.
- Blus af met de azijn en het water.
- Laat het geheel 15-20 minuten met de deksel op de pan op een lage stand koken.
- Roer af en toe om en voeg eventueel wat extra water toe.
- Prak de chutney fijn met een vork en voeg naar smaak extra azijn of kruiden toe.
- Laat afkoelen en bewaar in afsluitbare bakjes of glazen in de koelkast.
Variaties
Vervang de appel en koek- en speculaaskruiden door peer en gemalen koriander. In plaats van rozijnen kun je ook ander gedroogd fruit gebruiken zoals kleingesneden dadels of vijgen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Chutney:
Bewaar zelfgemaakte chutney in een afsluitbare bak of glas 2-3 dagen in de koelkast of vries in porties in.