Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Warme salade met noten

Warme salade met noten

Door aardappelen, rode bietjes en ansjovis een rijkgevulde maaltijdsalade.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 490 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram knolselderij
  • 100 gram (winter)wortel
  • 100 gram rode biet (gekookt)
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovis (koeling)
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • azijn
  • kaneel
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in partjes of blokjes.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, wortel en biet in repen en de bosui in ringen.
  3. Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
  4. Voeg de knolselderij en de wortel toe aan de aardappelen en kook in weinig water in 10-15 minuten beetgaar.
  5. Giet het water af en warm de bietjes kort mee.
  6. Bak de ringen bosui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
  7. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en bak nog even met de bosui mee.
  8. Pers de sinaasappel uit en roer het sap door het mengsel.
  9. Meng de warme dressing door de aardappelen en groente.
  10. Breng het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
  11. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 490 kcal
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 12 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept