Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in water wellen.
-
Maak de kool schoon en schaaf fijn.
-
Maak een dressing van de slasaus, yoghurt, het karwijzaad en wat citroensap.
-
Meng de dressing door de witte kool.
-
Schep de rozijnen erdoor. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
-
Laat de koolsalade afgedekt een paar uur in de koeling staan om zachter te worden.
-
Week het brood na het marineren van de salade in een beetje water.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Maak het gehakt aan met het brood, de helft van de ui en peper. Vorm er kleine balletjes van.
-
Kook ondertussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
-
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine lichtbruin. Bak de rest van de ui en de stukjes tomaat mee.
-
Giet de macaroni af en meng het gehaktmengsel erdoor. Serveer de koolsalade erbij.
Ingrediënten over?
Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere noedels met paprika en kip mee.