Kneden, mixen, rollen, draaien en versieren. Bakken is niet alleen leuk om te doen, je tovert er ook de meest heerlijke dingen mee op tafel. Van krokante gebakken koekjes tot een smeuïge cake of verse broodjes. Zelfgemaakt smaakt het allerlekkerst.
Duik snel de keuken in om een van de 8 bakrecepten hieronder te proberen. Het genieten begint al als je huis zich vult met de geur van het baksel in de oven.
Iets gezonder bakken
Onderstaande koekjes zijn gemaakt met ingrediënten die allemaal in de Schijf van Vijf staan.
Flapjacks
Knapperige havermoutkoeken gezoet met appel en rozijnen.
Havermout-dadelkoekjes
In deze koekjes kun je de banaan ook vervangen door gedroogde abrikozen of vijgen.
Feestelijk bakken
Onderstaande recepten zijn weekkeuzes buiten de Schijf van Vijf, maar voor af en toe natuurlijk wel erg leuk om te maken.
Yoghurtcakejes
In deze super luchtige cakejes is een deel van de margarine vervangen door yoghurt.
Bosvruchtentaart met vanillesaus
Frisse bosvruchtentaart met fluweelzachte vanillesaus: de perfectie combinatie.
Anijskoekjes
Serveer deze anijskoekjes eens bij de koffie of thee. Succes gegarandeerd!
Bananenbrood met walnoten
Zacht en luchtig brood met een walnootcrunch. Toprecept voor je overrijpe bananen.
Appelcake
Smeuïge cake met de frisse smaak van appel. Helemaal lekker als die nog warm is.
Anijsbroodjes
Pimp je lunch met geurige anijsbroodjes. Lekker met plakjes banaan of peer.