Heb je nog een halve wortel of wat champignons in de groentela liggen? Zonde om weg te gooien natuurlijk! Met restjes groente kun je nog allerlei lekkers op tafel zetten. Een soep, salade, hartige taart of bijvoorbeeld een goedgevulde wrap. Laat je inspireren door de recepten met restjes groente op deze pagina.
Makkelijke recepten met restjes groente
De gerechten hieronder laten zien wat je allemaal kunt maken met groenterestjes. Welke kies jij?
Meer ideeën voor restjes groente
1. Soep
Bijna alle restjes groente kun je verwerken in een soep. Denk aan pompoen, broccoli, bloemkool en wortel. Verhit de groente in een grote pan. Je kunt (zoete) aardappel, pasta, rijst en/of peulvruchten toevoegen voor een heerlijke maaltijdsoep. Voeg tenslotte water en kruiden toe en pureer eventueel. Bekijk deze kookvideo en maak bijvoorbeeld:
2. Salade
Maak van je groenterestjes een frisse salade. Snij restjes groente klein en doe in een grote kom. Breng op smaak met dressing en kruiden. Ook nog oud brood over? Ideaal om croutons van te maken voor een lekker krokantje. Probeer ook eens:
3. Omelet
Een omelet is ideaal als je een snelle maaltijd op tafel wilt zetten. Restjes groenten mixen met ei, kruiden en eventueel wat halfvolle melk. Even bakken in een pan met wat vloeibare margarine of olie en je kunt aan tafel. Bekijk deze kookvideo en laat je inspireren door onze recepten:
4. Roerbak
Restjes groente zijn ook ideaal om te roerbakken of wokken. Verhit wat vloeibare margarine of olie in een pan en voeg de gesneden groente toe. Combineer met noten, peulvruchten, ei, tofu of tempé. Lekker met wat zilvervliesrijst, volkorennoedels of volkorenpasta. Bekijk deze kookvideo en ga aan de slag met deze recepten:
5. Hartige taart of quiche
In een hartige taart of quiche kun je allerlei groenten verwerken. Denk aan stukjes paprika, broccoliroosjes, sperzieboontjes en tomatenblokjes. Voeg een beetje melk en 2 eieren toe. Bestrooi ten slotte met wat geraspte kaas. Even in de oven en smullen maar. Laat je inspireren door deze recepten: