Elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Eetomgevingen
Webshop
Pers
Over ons
Meer plantaardig en minder vlees
Beter voor de gezondheid van mens, dier en milieu
Zoek recepten
Variëren is een peulenschil
Probeer onze favoriete recepten zonder vlees en kijk hier voor
meer recepteninspiratie
.
Drie-bonenchili
Kruidige knaller met kidney-, cannellini- en zwarte bonen.
Penne met noten
Puike pasta met paddenstoelen en walnoten.
Aardappelcurry met ei
Aardappelen op z'n Aziatisch.
Handige weetjes
Meer vragen & antwoorden
Hoe eet ik minder vlees of vegetarisch?
Gezond eten zonder vlees of met minder vlees is niet moeilijk. Ook zonder vlees eet je volgens de Schijf van Vijf. Daarbij let je erop dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine...
Zijn peulvruchten een goede vleesvervanger?
Peulvruchten zoals bruine en witte bonen, kidneybonen, kikkererwten en linzen zijn een gezonde en duurzame vervanger voor vlees. Dit geldt ook voor bewerkte peulvruchten zoals...
Bevatten eieren dezelfde voedingsstoffen als vlees?
Eieren bevatten grotendeels dezelfde voedingstoffen als vlees, maar niet in dezelfde hoeveelheden. Zo bevat vlees meer eiwit dan ei. Een ei bevat weer meer vitamine A dan...
Wat zijn gezonde vleesvervangers als je meer vegetarisch wilt eten?
Waar kun je op letten bij kant-en-klare vleesvervangers? Kant-en-klare vleesvervangers zijn niet altijd goede vegetarische keuzes. Het zijn over het algemeen sterk bewerkte...
Krijg je ijzertekort als je minder vlees of vegetarisch eet?
Je hebt geen vlees nodig om genoeg ijzer binnen te krijgen. Zolang je voldoende ijzer uit andere producten haalt, is de kans op een ijzertekort klein. Als je minder vlees...
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit