Als je gedroogde maïs warm maakt wordt de binnenkant van een maïskorrel ineens de buitenkant. Hij kleurt van geel naar wit en wordt ook nog eens veel groter en zachter. Wat een magie!
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 10 kinderen
- 1 eetlepel olie
- 50 gram pofmaïs
- Snufje kaneel (optioneel)
Kookspullen
- Weegschaal
- Mengkom
- Magnetron
- Papieren zak (zoals van de groenteafdeling in de supermarkt)
- 10 bakjes
Zo maak je het
- Laat de kinderen hun handen goed wassen met water en zeep.
- Doe de olie en de pofmaïs in een kom en meng het goed.
- Doe de maïs in een zak en vouw deze goed dicht zodat hij dicht blijft tijdens het poffen. Vouw een rand van ongeveer een centimeter 3 keer om.
- Zet de zak 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
- Haal de zak uit de magnetron en wacht met openen totdat het poppen is gestopt.
- Doe de inhoud van een zak in de losse bakjes.
- Laat zien dat de popcorn extra lekker wordt met een heel klein beetje kaneel erop door het te proeven.
- Wie wil er ook een beetje kaneel op z’n popcorn?
sluiten