Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
-
Pel de knoflook en snijd het klein.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
-
Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, de gember, het komijnzaad, de koriander, het chilipoeder en de kurkuma tot het gaat geuren.
-
Voeg de blokjes aardappel en de bloemkool toe met wat water en het stukje bouillontablet.
-
Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht koken.
-
Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Kook de tomaten nog een paar minuten met het mengsel mee.
-
Snijd de bieflap in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
-
Bak de biefplakjes in de rest van de olie snel bruin.
-
Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander door de curry.
-
Serveer het vlees en een schepje yoghurt bij de curry.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Gember is ook lekker in dit gerecht met noedels en gemarineerde kalkoen.