Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
-
Snijd het stuk knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes.
-
Kook de aardappelen met de knolselderij in een bodempje water in 20 minuten gaar.
-
Rooster het brood lichtbruin en krokant.
-
Bak het sesamzaad in een droge koekenpan licht.
-
Knip het vel nori in stukken. Maal het brood met de stukjes nori in de keukenmachine fijn. Meng het sesamzaad erdoor.
-
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
-
Maak de rest van de groente schoon. Halveer de spruitjes en de kerstomaatjes.
-
Fruit de ui zacht in de helft van de margarine.
-
Voeg de rest van de groente met wat water toe en stoof de groente in ca. 8 minuten gaar.
-
Warm de grill voor.
-
Leg de vis in een lage ovenvaste schaal, bestrooi met wat peper en verdeel het brood-zeewiermengsel erover.
-
Druppel de rest van de margarine over de vis. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen en knolselderij met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Maak de groente op smaak met wat rozemarijn.
-
Serveer de aardappel-knolselderijpuree en de groente bij de vis.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij bijvoorbeeld in deze Belgische mosselsoep.