Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
-
Verwarm de helft van de olijfolie, voeg de blokjes aardappel toe en stoof ze met een deksel op de pan 10 minuten.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Was de paprika en de tomaten.
-
Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in parten.
-
Verwarm de andere lepel olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook.
-
Roer de azijn erdoor.
-
Voeg de paprika, de tomaten en wat oregano toe en stoof de groente 5 minuten.
-
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Schep de gestoofde groente door de aardappelen en maak er voor elk ei een kuiltjes in.
-
Breek de eieren boven de kuiltjes. Laat de eieren met een deksel op de pan in 10-12 minuten stollen.
-
Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar en serveer erbij.
Ingrediënten over?
Paprika:
Bewaar een stuk paprika verpakt in plastic folie maximaal 2 dagen. Eet de rest van de paprika op brood of bijvoorbeeld in een salade.