Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in 2 eetlepels hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
-
Snijd het brood in blokjes.
-
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
-
Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend lichtbruin.
-
Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er bovenuit. Laat de croutons afkoelen.
-
Maak de andijvie en de radijs schoon. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
-
Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper.
-
Meng de dressing door de groente en strooi de croutons erover.
-
Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
-
Serveer de andijviesalade met de karbonades, aardappelen en de jus.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Bieslook:
Wikkel de rest van de bieslook in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik bieslook in deze kruidige visragout.