Bereiding
- Was de bosuien en snijd in ringen.
-
Boen de sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers uit.
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
-
Verwarm de olie en bak hierin de appelblokjes en de bosui in een paar minuten zacht.
-
Breng het water aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 10 minuten afgedekt staan.
-
Maak de rammenas en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
-
Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel.
-
Hak de walnoten grof.
-
Was de munt en snijd klein.
-
Meng de walnoten en de munt vlak voor het serveren door de couscous. Serveer de rammenas-wortelsalade erbij.
Variaties
In plaats van rammenas kun je rettich, radijs of daikon gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Munt:
Wikkel de rest van de munt in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk.
Sinaasappel:
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met vershoudfolie maximaal 4 dagen in de koelkast.