Bereiding
- Was of schil de appel, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in stukken.
-
Doe de stukken appel en het water in een pan.
-
Breng de appels met een deksel op de pan aan de kook. Kook de appels in 5-10 minuten zacht.
-
Neem de pan van het vuur en roer met een lepel de stukken appel wat kleiner of pureer de appels met een staafmixer tot een gladde appelmoes.
-
Laat de appelmoes afkoelen en maak het op smaak met wat kaneel.
Variaties
Vervang de kaneel door een vanillestokje of -aroma of voeg geraspte citroenschil toe.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Appelmoes:
Bewaar appelmoes afgedekt maximaal 1 week in de koelkast.Vries appelmoes in en bewaar het maximaal 3 maanden.