Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Appeltaartbolletjes

Appeltaartbolletjes

Wat een feest!
  • 15 personen
  • minder dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 55 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 25 gram dadel (zonder pit)
  • 100 gram havermout
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 appel

Bereiding

  1. Laat de rozijnen 10 minuten in wat water wellen.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak klein.
  3. Snijd de dadels heel klein.
  4. Laat de rozijnen uitlekken.
  5. Doe de havermout met de koek- en speculaaskruiden in een kom en voeg de dadels en rozijnen toe.
  6. Was de appel en rasp hem met een handrasp. Voeg direct toe aan het havermoutmengsel.
  7. Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
  8. Vorm er balletjes van en wentel door de gehakte amandelen.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Dadels:
Bewaar dadels in een afgesloten bakje op een droge, koele, donkere plaats. Ze blijven maanden goed.
Ze zijn ook heerlijk in een hartig gerecht, zoals deze couscous met dadels en gemarineerde kip.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 55 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 9 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept