Bereiding
- Was de komkommer en de selderij.
-
Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
-
Maak de rest van de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
-
Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes. Snijd het pepertje in reepjes.
-
Was de taugé.
-
Hak de pinda´s grof.
-
Maak een kruidenmix van de specerijen.
-
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
-
Bak de varkenslap met de kruidenmix in de hete olie aan alle kanten bruin.
-
Voeg de ui, de wortel en de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
-
Bak de prei mee gaar.
-
Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
-
Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
-
Breng de bami op smaak met wat selderij en ketjap, strooi de pinda´s erover en serveer met de salade.
Ingrediënten over?
Verpak de rest van de komkommer in plasticfolie en bewaar het in de koelkast. Gebruik de rest van de komkommer in deze pittige broodjes.