Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

De linzen in deze salade vervangen vlees en zorgen er tegelijkertijd voor dat je een vol gevoel krijgt.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 585 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen (gedroogd)
  • 500 gram rode bieten (gekookt)
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 25 gram (ijsberg)sla
  • 50 gram hazelnoten
  • 30 gram verse geitenkaas

Bereiding

  1. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  2. Snijd de rode bieten in stukjes.
  3. Was de peterselie en snijd klein.
  4. Maak een dressing van de peterselie, mosterd, olie, het citroensap en wat water. Meng de dressing door de bieten en linzen.
  5. Was de sla en dep goed droog.
  6. Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Snijd de rest van de sla in reepjes.
  7. Meng de reepjes sla door de bieten en linzen en schep dit op de slabladen.
  8. Hak de hazelnoten grof.
  9. Verkruimel de geitenkaas. Strooi de kaas en noten over de salade.

Variaties

Je kunt in plaats van gedroogde linzen ook linzen uit blik gebruiken. Spoel deze af en laat uitlekken in een vergiet voordat je het verder in de salade verwerkt.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app. 

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Krop sla:
Snijd een dun plakje van de onderkant van de krop af en zet hem in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.
Maak er een andere salade mee voor bij de macaroni.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Rode biet is deze maand (december) een seizoensproduct.
Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 585 kcal
Vet 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 44 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 22 gram
Eiwit 25 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.