Bereiding
- Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rode bieten in stukjes.
-
Was de peterselie en snijd klein.
-
Maak een dressing van de peterselie, mosterd, olie, het citroensap en wat water. Meng de dressing door de bieten en linzen.
-
Was de sla en dep goed droog.
-
Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Snijd de rest van de sla in reepjes.
-
Meng de reepjes sla door de bieten en linzen en schep dit op de slabladen.
- Hak de hazelnoten grof.
-
Verkruimel de geitenkaas. Strooi de kaas en noten over de salade.
Variaties
Je kunt in plaats van gedroogde linzen ook linzen uit blik gebruiken. Spoel deze af en laat uitlekken in een vergiet voordat je het verder in de salade verwerkt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Krop sla:
Snijd een dun plakje van de onderkant van de krop af en zet hem in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.
Maak er een andere salade mee voor bij de macaroni.