Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Maak de appel schoon en snijd in vier parten. Snijd of schaaf de parten in dunne plakjes.
-
Verdun de tahin met het water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
-
Meng de dressing door de bleekselderij en appel en strooi het sesamzaad erover.
-
Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi met peper en paprikapoeder.
-
Bak de kalkoen in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin.
-
Serveer de bleekselderijsalade met de aardappelen en kalkoenfilet.
Variaties
Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat afkoelen in een vergiet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er een andere lekkere salade met vijgen mee.