Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
-
Maak de gember schoon en rasp fijn.
-
Was de bloemkool en snijd in stukjes.
-
Was de koriander en snijd fijn.
-
Was de tomaten en snijd in kleine blokjes.
-
Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat goed uitlekken.
-
Verwarm de olie en bak hierin de komijn 30 seconden. Bak de ui, knoflook en gember mee.
-
Voeg de tomaten toe en bak tot alles zacht is.
-
Pureer de tomaten in een keukenmachine of met een staafmixer.
-
Voeg de garam masala, kurkuma, chilipoeder, bloemkool, sojadrink en het water toe en kook in 10 minuten gaar.
- Roer de kikkererwten erdoor tot alles is verwarmd.
-
Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander.
Extra informatie
Zuivelalternatief:
Wil je zeker weten dat je
zuivelalternatief in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies
Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede zuivelvervanger.
Variaties
Je kunt de sojadrink vervangen door halfvolle melk.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bloemkool:
Bewaar de rest van de bloemkool afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast. Rooster de bloemkool in de oven en vul er deze pita's mee.