Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
-
Maak de gember schoon en rasp fijn.
-
Was de bloemkool en snijd in stukjes.
-
Was de koriander en snijd fijn.
-
Was de tomaten en snijd in kleine blokjes.
-
Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat goed uitlekken.
-
Verwarm de olie en bak hierin de komijn 30 seconden. Bak de ui, knoflook en gember mee.
-
Voeg de tomaten toe en bak tot alles zacht is.
-
Pureer de tomaten in een keukenmachine of met een staafmixer.
-
Voeg de garam masala, kurkuma, chilipoeder, bloemkool, sojadrink en het water toe en kook in 10 minuten gaar.
- Roer de kikkererwten erdoor tot alles is verwarmd.
-
Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander.
Extra informatie
Zuivelalternatief:
Wil je zeker weten dat je
zuivelalternatief in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies
Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede zuivelvervanger.
Variaties
Je kunt de sojadrink vervangen door halfvolle melk. De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bloemkool:
Bewaar de rest van de bloemkool afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast. Rooster de bloemkool in de oven en vul er deze pita's mee.