Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
-
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
-
Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Kook de bloemkool in 8 minuten in weinig water net gaar.
-
Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
-
Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het water toe en warm dit goed door.
-
Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
-
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
-
Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
-
Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven (200 °C) goudgeel kleuren.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Gebruik de overige prei bijvoorbeeld in dit gerecht met varkensoesters, champignons en rode bietjes.