Bereiding
- Snijd de tofu in reepjes en bestrooi met peper en paprikapoeder. Zet even weg.
- Maak de aardappelen schoon, snijd in stukken en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Kook de boerenkool in weinig water in 20 minuten gaar.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd klein.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
-
Verwarm de margarine en bak de ui, knoflook en champignons 5 minuten.
- Voeg de tofu toe en bak kort mee.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen en melk een puree. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat.
-
Giet de gare boerenkool af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper.
-
Serveer de puree met de boerenkool.
Variaties
Vervang verse boerenkool door diepvries boerenkool.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een aangebroken verpakking tofu maximaal 2 dagen in de koelkast. Lekker met bulgur en noten. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.