Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Boerenkoolstamppot met rode ui en noten

Boerenkoolstamppot met rode ui en noten

Een variant op de Hollands klassieker.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 600 gram aardappel
  • 600 gram boerenkool
  • 2 rode uien
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in 30 minuten gaar.
  3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  4. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
  8. Strooi de hazelnoten erover.

Variaties

Gebruik in plaats van 600 gram verse boerenkool 400 gram boerenkool uit de diepvries.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en gaan dan rotten.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Boerenkool is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 54 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 17 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept