Bereiding
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
-
Snijd de ui heel fijn.
-
Was de peterselie en knip het kruid klein.
-
Maak een dressing van het citroensap, een beetje water, de olijfolie, de Italiaanse kruiden en peper.
-
Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
-
Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
-
Was de tomaten en snijd ze in parten.
-
Snijd de olijven in plakjes.
-
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
-
Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat citroensap en peper toe.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plasticfolie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Gebruik de rest van de komkommer bij deze lekkere hamburger met gebakken kerstomaatjes.