Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui klein en wortelen in plakjes.
- Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bieten in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Was de dille en snijd klein.
- Bak de ui in de olie glazig.
-
Voeg de wortelen, bieten, aardappel, het bouillontablet en het water toe. Breng dit aan de kook en laat 20 minuten zacht koken.
-
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
-
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
-
Pel de eieren en snijd in stukjes.
-
Rasp de achtergehouden biet grof en roer door de soep.
- Breng de soep op smaak met wat peper en azijn.
-
Garneer de soep met dille en serveer met de eieren en het brood.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Dille:
Wikkel de rest van de dille in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de dille onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik de dille in dit groentegerecht met pompoen.