Bereiding
- Pel de sjalot en snijd heel fijn.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
-
Maak een dressing van de olie, sinaasappelsap, gemalen mosterdzaad, sjalot en geraspte sinaasappelschil. Voeg eventueel water toe als de dressing te dik is.
-
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil eventueel de steel en snijd in stukjes.
-
Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar.
-
Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de karbonades met peper.
-
Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en lichtbruin.
-
Neem het vlees uit de pan. Doe een scheutje water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los.
- Serveer de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.
Variaties
Vervang de ribkarbonade door een vleesvervanger.
Allergie-informatie
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Verwerk de overige broccoli bijvoorbeeld in een vissoep.
Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Gebruik de rest van het sjalotje in een zomerse gazpacho.