Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
-
Bak de ui, knoflook en de bleekselderij zacht in 1/3 van de olie.
-
Voeg de tomatenblokjes toe met de tijm en breng dit aan de kook. Laat de tomatensaus 20 minuten zacht koken.
-
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
-
Was de broccoli en verdeel het in stukken. Maal de broccoli in de keukenmachine tot kruimels of rasp de groente fijn.
-
Hak de hazelnoten klein.
- Was de limoen en rasp wat van de schil.
-
Was de peterselie en de munt en hak fijn.
-
Verwarm de rest van de olie en bak hierin het specerijenmengsel tot het gaat geuren.
-
Voeg de broccoli toe roerbak de broccoli in 2 minuten gaar.
- Breng op smaak met de geraspte limoenschil en de verse kruiden en schep de hazelnoten erdoor.
-
Pel de eieren en snijd ze in parten en serveer met de tomatensaus bij de broccolicouscous.
Extra informatie
Serveer met volkoren brood.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Peterselie kan ook ingevroren bewaard worden.
Verwerk de overige peterselie en stengels bleekselderij bijvoorbeeld in een selderijsoep.