Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broccolicouscous met tomatensaus en eieren

Broccolicouscous met tomatensaus en eieren

De broccolicouscous maak je met de keukenmachine of een rasp.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 410 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 eieren
  • 500 gram broccoli
  • 25 gram hazelnoten
  • 1 limoen
  • 6 takjes verse peterselie
  • 8 blaadjes verse munt
  • 2 theelepels ras el hanout of baharat (specerijenmengsel)

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
  3. Bak de ui, knoflook en de bleekselderij zacht in 1/3 van de olie.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de tijm en breng dit aan de kook. Laat de tomatensaus 20 minuten zacht koken.
  5. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  6. Was de broccoli en verdeel het in stukken. Maal de broccoli in de keukenmachine tot kruimels of rasp de groente fijn.
  7. Hak de hazelnoten klein.
  8. Was de limoen en rasp wat van de schil.
  9. Was de peterselie en de munt en hak fijn.
  10. Verwarm de rest van de olie en bak hierin het specerijenmengsel tot het gaat geuren.
  11. Voeg de broccoli toe roerbak de broccoli in 2 minuten gaar. 
  12. Breng op smaak met de geraspte limoenschil en de verse kruiden en schep de hazelnoten erdoor.
  13. Pel de eieren en snijd ze in parten en serveer met de tomatensaus bij de broccolicouscous.

Extra informatie

Serveer met volkoren brood.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Peterselie kan ook ingevroren bewaard worden. 
Verwerk de overige peterselie en stengels bleekselderij bijvoorbeeld in een selderijsoep

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Broccoli'. Dit product is deze maand (november) niet de meest duurzame oplossing.
Duurzaam eten Limoen heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 410 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 26 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept