Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
-
Bak de ui, knoflook en de bleekselderij zacht in 1/3 van de olie.
-
Voeg de tomatenblokjes toe met de tijm en breng dit aan de kook. Laat de tomatensaus 20 minuten zacht koken.
-
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
-
Was de broccoli en verdeel het in stukken. Maal de broccoli in de keukenmachine tot kruimels of rasp de groente fijn.
-
Hak de hazelnoten klein.
- Was de limoen en rasp wat van de schil.
-
Was de peterselie en de munt en hak fijn.
-
Verwarm de rest van de olie en bak hierin het specerijenmengsel tot het gaat geuren.
-
Voeg de broccoli toe roerbak de broccoli in 2 minuten gaar.
- Breng op smaak met de geraspte limoenschil en de verse kruiden en schep de hazelnoten erdoor.
-
Pel de eieren en snijd ze in parten en serveer met de tomatensaus bij de broccolicouscous.
Extra informatie
Serveer met volkoren brood.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Peterselie kan ook ingevroren bewaard worden.
Verwerk de overige peterselie en stengels bleekselderij bijvoorbeeld in een selderijsoep.