Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Broodbakje met groente-eierragout

Broodbakje met groente-eierragout

Een leuk en simpel recept om restjes groente op te maken.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • voorgerecht, tussendoor, lunch
  • 265 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 4 (oude) volkoren boterhammen
  • ½ eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 50 gram restjes groente (gekookt), zoals sperziebonen en wortel
  • peper
  • paprikapoeder

Materialen

Muffinvorm (6 stuks)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het brood met een deegroller dun.
  3. Bestrijk per boterham 1 holte van een muffinvorm dun met wat olie.
  4. Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan tot er bakjes ontstaan.
  5. Bak de broodbakjes 5 minuten in de hete oven.
  6. Klop de eieren los en meng de groente, peper en het paprikapoeder erdoor.
  7. Verdeel dit over de broodbakjes.
  8. Bak in 15 minuten gaar in de oven en serveer warm of koud.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 265 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 29 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 6 gram
Eiwit 14 gram
Zout
0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept