Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
-
Spoel de bruine bonen af.
-
Voeg de tomaten, het water en de bruine bonen aan de groente toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten zacht.
-
Was de koriander en de alfalfa.
-
Knip de koriander klein boven een kommetje.
-
Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep erop.
-
Strooi aan tafel de koriander over de soep en geef er stokbrood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, of maak er deze linzensalade van.