Bereiding
- Was de citroen en rasp wat schil. Pers de citroen uit.
-
Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng er wat geraspte citroenschil, citroensap en chilivlokken door. Laat de kip afgedekt in de koelkast 15 minuten staan.
-
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukken.
-
Bereid de bulgur volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
-
Kook de sperziebonen in 10 minuten in weinig water gaar.
-
Bak de repen kip in de helft van de olie gaar en lichtbruin.
-
Meng de tomatenpuree, de ras el hanout en de rest van de olie en roer door de bulgur.
-
Schep de sperziebonen erdoor en breng de bulgur op smaak met geraspte citroenschil en citroensap. Leg de repen kip erop.
Variaties
Vervang eventueel de bulgur door volkoren couscous.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Gebruik tomatenpuree in deze lekkere bonenschotel.