Bereiding
- Spoel de kikkererwten af.
-
Pel de ui en snijd in stukjes.
-
Was de tomaat en snijd in stukjes.
-
Was de wortel en snijd over de lengte in stukken.
-
Was de courgette en snijd over de lengte in stukken.
-
Schil de pompoen en snijd in grove stukken.
-
Was de koriander.
-
Verwarm de margarine in het onderste gedeelte van een stoompan. Voeg de ui en daarna de tomaat toe en bak dit een paar minuten.
-
Schenk het water in de pan en voeg de koriander, het gember-, paprika- en komijnpoeder en de tomatenpuree toe. Voeg de wortel, courgette, pompoen en kikkererwten toe en breng aan de kook.
-
Doe de couscous in een ruime kom. Besprenkel de couscous met water en wrijf de korrels goed los.
-
Plaats de couscous in het bovenste gedeelte van de stoompan en laat 15 minuten stomen.
-
Schep de gestoomde couscous weer uit de pan in een grote schaal en laat het afkoelen.
-
Besprenkel de couscous weer met water en wrijf de korrels nogmaals los met je handen.
-
Stoom het nog een keer gedurende 15 minuten.
-
Neem de koriander uit de bouillon.
-
Serveer de couscous op een bord met de groente eroverheen geschept. Serveer er wat van de groentebouillon bij.
Variaties
Vervang de kikkererwten in blik door 75 gram gedroogde kikkererwten. Bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Koriander:
Verse kruiden bewaar je in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek.
Recept van de Healthy Sisters
Najima en Rachida en vormen het duo Healthy Sisters. Zij helpen ons aan wat heerlijke recepten! Probeer vooral ook hun
tajine met kabeljauw.