Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Cucumber and cheese

Cucumber and cheese

Een makkelijker voorgerecht bestaat er haast niet.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 105 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1/3 komkommer
  • 8 blaadjes basilicum
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 2 theelepels olijfolie

Bereiding

  1. Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakjes. Verdeel de komkommer over 2 bordjes.
  2. Was de basilicum, scheur het in stukjes en strooi ze over de komkommer.
  3. Verkruimel de geitenkaas erover en druppel de olie erover.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Maak van de rest een tzatziki: rasp het stuk gewassen komkommer grof en meng er ½ uitgeperst teentje knoflook en wat yoghurt door. Lekker bij vlees, aardappelen of met brood.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 105 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 1 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.