Bereiding
- Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Schil de gember en snijd klein.
-
Was de koriander. Snijd de steeltjes klein en houd de bladeren apart.
- Kook de gember en koriandersteeltjes mee met de linzen.
-
Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer tot de linzen gaar zijn.
-
Pel de uien en snijd klein.
-
Schrap de wortel, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
-
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
-
Maak de peper schoon en snijd in ringetjes.
- Pel de knoflook en snijd klein.
-
Fruit de uien in de olie met de garam masala, knoflook, het komijnzaad en korianderzaad.
- Voeg een paar lepels water met de wortel, aardappel en peper toe. Stoof dit in 5 minuten gaar.
- Snijd de korianderblaadjes klein. Roer de helft door de yoghurt.
- Schep de groente en korianderyoghurt op de dahl en garneer de rest van de korianderblaadjes erover.
Variaties
Vervang de halfvolle yoghurt door verrijkte sojayoghurt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe de rest van de tomatenblokjes in een schaal of
koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen of in de diepvries voor 12 maanden.
Gebruik de rest van de tomatenblokjes in deze lekkere boerenkoolstoof.