Bereiding
- Breng in een grote soeppan het water met het bouillontablet, de spliterwten, het vlees en het laurierblad aan de kook.
- Kook de soep heel zacht 45 minuten of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen.
-
Schep af en toe met een schuimspaan of lepel het schuim van de soep en roer over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de knolselderij en de winterwortel in kleine blokjes.
-
Snijd de prei in ringen.
-
Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
-
Verwijder het laurierblad.
-
Doe het vlees met de knolselderij, de wortel en de prei terug in de pan.
-
Kook de soep nog 20-30 minuten heel zacht tot de groente gaar is.
-
Roer de soep goed door tot een gebonden geheel ontstaat.
-
Was de selderij en snijd het klein.
-
Roer de selderij door de soep. Strooi er wat peper over.
-
Verdun de soep eventueel met wat water als deze te dik is.
Variaties
Van deze soep kan je ook een dubbele hoeveelheid koken. Laat de soep afkoelen en 's nachts in de koelkast staan. De volgende dag heet deze soep 'snert' en smaakt dan nóg lekkerder. Ook dan geldt: verdun de soep met wat water als het te dik is.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Knolselderij:
Bewaar in een afgesloten bak of dek het snijvlak af met vershoudsfolie. Bewaar knolselderij in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Maak van de rest van de knolselderij deze lekkere winterse stamppot.