Materialen
Bakplaat, bakpapier, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Maak de aardappelen en groente schoon en snijd in frietvorm.
-
Laat
de tofu uitlekken, snijd in frietvorm en dep droog.
- Wentel de aardappelen-, groente- en tofufriet in de olie. Breng op smaak met peper, paprikapoeder en gedroogde kruiden.
-
Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak op 180 °C in 30-40 minuten gaar en goudgeel. Schep halverwege om.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Verhit de olie in een pan en laat de ui, tomatenblokjes,
azijn en suiker 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
-
Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus en laat afkoelen.
-
Serveer de ketchup bij de frieten.
Variaties
Wentel de tofu voor het
bakken in fijn geraspte belegen kaas 30+ voor knapperige tofufriet.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.