Bereiding
- Pel de ui en snijd in 4 stukken.
-
Kook de linzen met de stukken ui en het laurierblad volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de pompoen schoon en snijd in stukken.
- Meng de chilivlokken met de olie en wrijf de pompoen hiermee in.
- Leg de stukken pompoen naast elkaar op een bakplaat en rooster in 20-25 minuten gaar in de oven.
- Meng de tahin met de uitgeperste knoflook, het citroensap en een scheutje water tot een saus.
-
Neem de stukken ui uit de linzen.
-
Snijd de paprika’s in repen en meng met de stukken ui.
-
Giet de linzen af en verwijder het laurierblad.
-
Leg de stukken pompoen erop en serveer met de tahinsaus en het paprika-ui-mengsel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Bewaar een aangesneden pompoen afgedekt in de koelkast. Maak van de rest van de pompoen deze heerlijke soep met zwarte boontjes.