Bereiding
- Warm de oven voor op 250 °C en zet op de grillstand.
-
Was de aubergines en kerf ze op een paar plekken een paar centimeter in.
-
Leg ze op een rooster en rooster ze onder regelmatig keren in 30 minuten tot ze zwart zijn.
-
Was de tomaten en halveer ze horizontaal.
-
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
-
Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn.
-
Hak de amandelen grof.
-
Verwarm de olie in de pan en bak de knoflook en de tomaten 5 minuten. Zet het vuur uit.
-
Voeg de za'atar toe.
- Pers de citroen uit.
- Meng de tahin met het sap van de citroen tot een sausje. Voeg wat water toe als deze te dik wordt.
-
Verwarm de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Laat de aubergines een beetje afkoelen en trek met een mesje voorzichtig de schil eraf.
-
Snijd ze vanaf het kroontje over de lengte doormidden en leg ze met de opengesneden kanten naar boven op een bord.
-
Leg de tomaten eromheen en druppel de knoflookolie over de aubergines. Verdeel de tahin, de amandelen en de peterselie over de groente.
-
Serveer de pita's erbij.
Variaties
Ook lekker met gedroogde tijm of oregano in plaats van za'atar.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Tahin:
Met tahin maak je heerlijke hummus. Lekker voor op een broodje met bijvoorbeeld biet en rucola.