Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Week het brood met een paar lepels water.
-
Snijd de olijven klein.
-
Maak het rundergehakt aan met het brood, de olijven, peper en de Provençaalse kruiden.
-
Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle reepjes.
-
Druk de helft van het gehakt in een kleine ovenschaal. Schik op het gehakt de reepjes bleekselderij.
-
Verdeel de rest van het gehakt erover en druk dit stevig aan.
-
Laat het gehakt in het midden van de hete oven in ± 25 minuten gaar worden.
-
Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
-
Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt en wat citroensap en meng de dressing door de witte kool.
-
Schep de rozijnen erdoor. Voeg eventueel nog wat citroensap toe. Zet de salade even weg.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Serveer de aardappelen en de koolsalade bij de gehaktschotel.
Ingrediënten over?
Witte kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar in de koelkast. Ook lekker gestoofd met bruine bonen.