Bereiding
- Was de zoete aardappelen goed en snijd ze in dikke plakken. Kook ze in een bodempje water in 5 minuten gaar.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de paprika’s in stukken. Snijd de uien en de knoflook in snippers.
-
Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de stukken paprika toe en smoor ze in 10 minuten gaar.
-
Was de koriander en knip het klein.
-
Maak het gehakt aan met wat van de ui, wat koriander, komijn en cayennepeper. Vorm van het gehakt 4 rolletjes en laat ze 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
-
Snijd de komkommer in blokjes. Maak er met de rest van de ui, wat koriander, citroensap en de yoghurt een salade van.
-
Pureer de paprika's met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met wat citroensap, komijn en cayennepeper. Roer er eventueel een beetje water door en laat afkoelen.
-
Rooster de gehaktrolletjes in een grillpan of op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin.
-
Bestrijk de plakken aardappel met olie en rooster ze in een grillpan of op de barbecue goudgeel.
-
Geef de paprikadip, de komkommersalade en de zoete aardappel bij de gehaktspiesjes.
Ingrediënten over?
Koriander
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. Gebruik koriander in deze pittige bonensoep.