Materialen
3-4 potten met twist-off deksel, soda
Bereiding
- Maak jampotten en deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water. Spoel alles na met schoon, heet water. Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
-
Ris de bessen, was ze en breng ze met een bodempje water aan de kook. Kook de bessen tot moes.
-
Leg een natte, schone doek in een zeef of vergiet en giet hierin de massa. Laat de bessen uitlekken of druk het sap eruit.
-
Meet het verkregen sap. Leng het bessensap met water aan tot 1,2 liter.
-
Breng het bessensap met de specerijen langzaam aan de kook en laat dit 15 minuten trekken.
-
Verwijder de specerijen met een schuimspaan.
-
Voeg de geleisuiker speciaal toe en breng dit aan de kook. Laat de massa borrelend 1 minuut koken.
-
Vul de schone potten tot aan de rand met de kokende jam en sluit de potten direct met schone twist-off deksels. Zet de potten daarna direct op de kop. Na ca. 10 minuten hoor je een 'plop'. Er is een vacuüm ontstaan, waardoor de kans op bederf sterk vermindert. Zet na een half uur de potten weer rechtop.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.