Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gekruide worteltjes met kabeljauw en couscous

Gekruide worteltjes met kabeljauw en couscous

Een heerlijk potje.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 585 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel koriander
  • 400 gram wortelen
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 3 takjes verse peterselie

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook en los hierin de bouillontablet op. 
  2. Meng de couscous met de helft van de komijn en de helft van de koriander in een kom, schenk de bouillon erover en roer door. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Maak de wortelen schoon en snijd in plakken. Kook de wortelen in weinig water gaar.
  4. Bestrooi de kabeljauw met wat peper. Bak de vis in de hete margarine in een paar minuten gaar.
  5. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  6. Snijd de peper klein.
  7. Fruit de ui, knoflook, peper, de rest van het komijnzaad en koriander in de olie zacht.
  8. Was de peterselie en snijd klein.
  9. Meng de gefruite ui door de wortelen en garneer met peterselie.
  10. Serveer de vis met de wortelen en couscous.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2-3 dagen. Lekker in de geroerbakte kalkoen met spitskool.

Knoflook:
Knoflook is weken houdbaar. Bewaar het koel, droog en donker.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Bospeen is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 585 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 33 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept