Bereiding
- Schil de gember en snijd fijn.
- Maak de rode peper schoon en snijd in ringetjes.
- Pel de knoflook en snijd klein.
-
Meng de knoflook met de gember, rode peper, azijn en ketjap.
-
Snijd de tempé in blokjes en schep de marinade erdoor. Laat de tempé afgedekt 1 uur in de koelkast marineren.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de spitskool schoon en snijd in repen.
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudgeel.
-
Bak de tempé in de hete olie lichtbruin.
-
Roerbak de spitskool kort mee. Voeg de marinade en wat water toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
- Garneer met het sesamzaad en serveer de rijst erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Maak ook eens deze lekkere stamppot met tempé.
Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.