Materialen
Bakplaat, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Maak de aardappelen schoon en snijd in stukken.
-
Kook de aardappelen in weinig water 5 minuten, giet af en laat droog stomen.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de bleekselderij in stukken en de pompoen, knolselderij en pastinaak in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd de helft in snippers.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de aardappelen en de groente met de helft van de olie, peper, knoflook en tijm en schep dit op een bakplaat.
-
Laat de groente en aardappelen in 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
- Maak de rucola schoon en pureer met de rest van de knoflook en de kappertjes een paar seconden met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Voeg de walnoten toe en pureer grof.
- Breng de pesto op smaak met citroensap, de rest van de olie en peper. Verdun eventueel met een beetje water.
- Serveer de walnotenpesto bij de groente en aardappelen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Bewaar een aangesneden pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak er bijvoorbeeld pompoensoep van.