Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de groente en peterselie.
-
Snijd de paprika’s in repen en de courgette en aubergine in plakken.
-
Pers de helft van de knoflook uit en meng met de olie.
-
Schep de groente in een ovenschaal en meng de knoflook-olie erdoor. Rooster de groente in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar.
- Pureer de peterselie met de rest van de knoflook en yoghurt tot een groene saus. Breng op smaak met de gemalen komijn en peper.
-
Hak de walnoten grof en strooi ze over de linzen.
-
Serveer de peterseliesaus bij de groente en linzen.
Variaties
Je kunt ook andere kruiden voor de saus gebruiken, zoals bieslook, oregano of basilicum. Ideaal om kruidenresten op te maken. In plaats van verrijkte sojayoghurt kun je ook halfvolle yoghurtgebruiken. Wil je zeker weten dat je zuivelalternatief in de Schijf van
Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies
Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede zuivelvervanger.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn
van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik
Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in vellen nat keukenpapier. Bewaar de peterselie onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in, dan blijft het 8 maanden houdbaar.
Gebruik de peterselie bijvoorbeeld om extra smaak te geven aan gebakken champignons.