Bereiding
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de groente en peterselie schoon.
-
Snijd de paprika’s in repen en de courgette en aubergine in plakken.
-
Pers de helft van de knoflook uit en meng met de olie.
-
Schep de groente in een ovenschaal en meng de knoflook-olie erdoor. Rooster de groente in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar.
- Pureer de peterselie met de rest van de knoflook en yoghurt tot een groene saus. Breng op smaak met de gemalen komijn en peper.
-
Hak de walnoten grof en strooi ze over de linzen.
-
Serveer de peterseliesaus bij de groente en linzen.
Variaties
Je kunt ook andere kruiden voor de saus gebruiken, zoals bieslook, oregano of basilicum. Ideaal om kruidenresten op te maken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn
van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik
Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in vellen nat keukenpapier. Bewaar de peterselie onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in, dan blijft het 8 maanden houdbaar.
Gebruik de peterselie bijvoorbeeld om extra smaak te geven aan gebakken champignons.