Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroosterde groente met peterseliesaus, linzen en noten

Geroosterde groente met peterseliesaus, linzen en noten

De saus van yoghurt en peterselie smaakt heerlijk fris bij de groente.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 455 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 120 gram gedroogde bruine of groene linzen
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • 100 gram verrijkte sojayoghurt
  • gemalen komijn
  • peper
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Was de groente en peterselie.
  4. Snijd de paprika’s in repen en de courgette en aubergine in plakken.
  5. Pers de helft van de knoflook uit en meng met de olie.
  6. Schep de groente in een ovenschaal en meng de knoflook-olie erdoor. Rooster de groente in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar.
  7. Pureer de peterselie met de rest van de knoflook en yoghurt tot een groene saus. Breng op smaak met de gemalen komijn en peper.
  8. Hak de walnoten grof en strooi ze over de linzen.
  9. Serveer de peterseliesaus bij de groente en linzen.

Variaties

Je kunt ook andere kruiden voor de saus gebruiken, zoals bieslook, oregano of basilicum. Ideaal om kruidenresten op te maken. In plaats van verrijkte sojayoghurt kun je ook halfvolle yoghurtgebruiken. Wil je zeker weten dat je zuivelalternatief in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede zuivelvervanger.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app .

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de peterselie in vellen nat keukenpapier. Bewaar de peterselie onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in, dan blijft het 8 maanden houdbaar.

Gebruik de peterselie bijvoorbeeld om extra smaak te geven aan gebakken champignons.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 455 kcal
Vet 29 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 24 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 18 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept